2024-06-23
食物种类繁多 饭、面、包都齐 连小食都有好多选择好似将台湾夜市带到我面前 ;p 挂住台湾美食既朋友不妨可以过来试试!套餐大概$60-70 包埋一杯饮品 份量都几大 食完好满足!而且餐厅仲有下午茶餐 平均都系$40几就有好丰富既下午茶 仲有埋野饮☕️餐厅环境阔落光猛 我周末大概6点几去到都未去到好逼 坐得几舒服✨ 红烧牛颊肉便当🍱 ($68) 红烧牛颊肉份量都几多 而且焖得好淋 食完嘴唇痴笠笠 应该煲左好耐 有满满的骨胶原👅 红烧汁味道不错 偏重番茄同埋百里香味🍅🌿配菜都非常丰富 有半只全熟既卤肉蛋🥚 同埋粉丝 仲好健康 符合均衡饮食既标准 侧边有几条菜🥬 又有腌萝卜🥕 士林盐酥大鸡腿汤面 ($70) 睇到个鸡排已经觉得好吸引 好大旧 又炸得好酥脆 脆卜卜 炸粉唔会太厚 鸡肉唔柴 食落去好juicy🤤鸡排偏重口味 好适合配翻比较清淡既面汤底系请汤底 但系绝对无令我失望 面条弹牙 仲配埋卤肉碎 同埋少少炸吊味🩶 虎咬猪刈包 ($38)斋见到块肥猪肉已经赢左 食落去有种幸福的感觉😚✌🏼肥瘦有5:5比例 拥有满满的肉汁 酱汁都有好香既花椒八角味!刈包口感松软 面包偏甜我个人觉得满满的花生碎点缀左
餐厅环境阔落光猛 我周末大概6点几去到都未去到
好逼 坐得几舒服✨
红烧牛颊肉便当🍱 ($68)
红烧牛颊肉份量都几多 而且焖得好淋
食完嘴唇痴笠笠 应该煲左好耐 有满满的骨胶原👅
红烧汁味道不错 偏重番茄同埋百里香味🍅🌿
配菜都非常丰富 有半只全熟既卤肉蛋🥚 同埋粉丝
仲好健康 符合均衡饮食既标准 侧边有几条菜🥬 又有腌萝卜🥕
士林盐酥大鸡腿汤面 ($70)
睇到个鸡排已经觉得好吸引 好大旧 又炸得好酥脆 脆卜卜
炸粉唔会太厚 鸡肉唔柴 食落去好juicy🤤
鸡排偏重口味 好适合配翻比较清淡既面
汤底系请汤底 但系绝对无令我失望
面条弹牙 仲配埋卤肉碎 同埋少少炸吊味🩶
虎咬猪刈包 ($38)
斋见到块肥猪肉已经赢左 食落去有种幸福的感觉😚✌🏼
刈包口感松软 面包偏甜
我个人觉得满满的花生碎点缀左成个包🥜
酸菜、芫茜既存在恰到解腻既作用👍🏻
虎咬鸡刈包 ($38)
呢个同上面个刈包大同小异 只系馅料换了做鸡排🐔
同埋多左青瓜🥒、洋葱🧅、同埋半只蛋🍳
鸡肉好嫩 但个包系偏重花生酱/味的
百香Q果绿茶 (套餐+ $6)
我叫了少甜 觉得甜度刚刚好 因为珍珠拥有满满黑糖 已经会有甜味
珍珠系偏大粒 椰果份量多 而且好弹牙🧋
📍小胖台湾便当 (德立大厦) (尖沙咀)
地址:尖沙咀加连威老道21A-21B号德立大厦地舖及1楼