2021-11-01
地址-黄金冰室 (深水埗)深水埗钦州街55号某日要换电脑零件,走去深水埗顺便觅食,经过见到呢间冰室,又光猛,又唔使点排队,所以就入黎食下,我地拣的小菜又包饮品同汤,我地都不约而同地拣左中汤,佢配料都足够,味道都唔错咁。💋XO酱茄子炆仓鱼,我第一次见到仓鱼系用呢个方法去烹调,所以叫黎试下,首先条鱼先醮粉再炸,再淋上XO酱的芡汁,XO酱虽然阵味唔太出,但都食到轻轻的香辣味,加埋茄子都几好,条鱼就都算大条,厚肉,佢炸得时间都几足,某部份直头连骨头都可以食埋,几好。💋黑松露大虾炒蛋,佢D大虾虽然都系雪藏货,但肉质都几好,冇乜雪味,又大只,数量又足,值得一赞,炒蛋方面炒得都几滑溜,加埋少少黑松露酱,食落好香口,有种画龙点睛的效果。💋西兰花炒鲜鱿,个卖相都几靓,睇得出有花过心思堆砌过,佢鲜鱿数量都唔少,仲要劲多须,劲开心,口感都几爽脆,连埋西兰花一齐食,好正。
深水埗钦州街55号