2018-07-30
之前朋友黎过话这间的鸡煲味道不错而且价钱又吾贵,所以今次过来试试,大约十点多来到都差不多满座,这里的鸡煲选择都不少,最后我们选择了药膳鸡煲半只$138,鸡肉好嫩滑又有鸡味,药膳十分足料,可能因为我们没有落很多打边炉料,所以一路吃都十分原汁原味,十分鲜甜。爱吃羊的我们当然叫了纽西兰上级羊架$40,羊架面微焦好香,入面够嫩,整体都好味,岩晒吾太食羊又想试的朋友。之前来吃过烧鸡泡鱼干$40,觉得十分好味,比坊间软身而有口感,今次再叫都保持到水准。海鲜叫了金银蒜贵妃蚌$48,二只这价钱都可以,金银蒜带辣十分好味,贵妃蚌都够新鲜。儿时最爱吃烧蜜糖司华力肠$18,甜甜的而皮又脆加上微辣汁。烧蔬菜有四季豆烧得几好够干身同辣,冬菇冇落辣粉所以偏淡但食到原味,而尖椒真系坚辣好惹味,最后朋友ko咗佢。手打乌冬来了二个份量都足,乌冬偏幼身所以好快就熟而保持到口感好食。食得鸡煲当然想饮杯冻柠茶啦,饮完劲消暑好味,柠檬够酸,茶味不错。
儿时最爱吃烧蜜糖司华力肠$18,甜甜的而皮又脆加上微辣汁。