2019-09-22 183 浏览
平时食越南嘢我都系比较钟意去一啲小店,因为比起商场嘅越南食肆,小店嘅分量都比较多。今朝游完水,直接就食午餐,系有d饿嘅地方细细坐得有啲逼,就唔特别影喇,不过就算外面冇人排紧队,都唔好谂住入到去好快有得食,因为佢哋嘅外卖单密密接系做唔停架,都要等好一会儿。48蚊已经包咗野食同野饮,可分嚟到𠮶阵时俾我想像中大,只碗又阔又深,而且里面仲有三只青口、秀珍菇、少少鱿鱼丝、海鲜碎等等,绝对唔系净系得汤咁单调,好饱肚。汤底值得一赞味道非常之浓,辣度嚟讲如果系食谭仔十小辣嘅人我系唔推介佢拣冬阴功汤嘅,但系爱好酸辣嘅人必试,温馨提示如果个餐本身只系普通汤河要转冬阴功汤系要另外加钱架,所以呢set真系好抵食。重口味必试加钱要3个虾角,13蚊,好脆,入面真系成只虾黎架!小店无乜宣传都有咁多好评,系有d料嘅!

海鲜冬荫功汤河

加钱要3个虾角,13蚊,好脆,入面真系成只虾黎架!

小店无乜宣传都有咁多好评,系有d料嘅!
海鲜冬荫功汤河