2023-11-23 26 浏览
上星期陪朋友去黄大仙拜神,拜完顺便喺附近食午餐。朋友话前排喺越一食过,lunch 几抵食又好味,带我嚟试下!睇完餐牌,佢地个午市套餐又真系几平,平均50几蚊有主食加杯饮品,另外仲可以跟餐点个小食。主食可以拣汤河/ 汤檬、饭、捞檬及法包,都几多选择!今次我就拣咗「头顿三宝捞檬 」入面有齐猪扒、鸡翼同埋扎肉。碗捞檬份量都足料,鸡翼都有3大只,猪扒又系大大件斩件,仲有2块扎肉。自己加入捞檬汁,我习惯加多啲会浓味啲,咁就啖啖檬粉都酸酸味味,好开心,我劲钟意食!小食我叫咗「红河炸虾饼」都几大件,炸得好香口,咬落好弹牙,好满足! 点埋甜酸酱食,味道更加好!饮品叫咗越式滴漏咖啡,斋啡,咖啡味好香浓,饮落都几顺滑,建议一试!另外都要赞下呢到嘅姐姐,落单几有礼貌。问佢地拎咗几次野都笑笑口,服务唔错。