2021-12-25
今日系屯门收工,女朋友话带我试间新揾到既cafe正如间cafe个名一样,铺头正正系转角位,唔知系特登定巧合呢野食款式唔算多,不过饮品有惊喜,竟然有mocktail原条鳗鱼蛋包饭,劲抵食!平时系街市买一条鳗鱼都近$100,呢个餐只系$116,唔通真系搞手只求打个和?鳗鱼唔会太淋,反而有少少咬口,蛋包饭上面炒蛋更高质,劲嫩滑重蛋味!女朋友叫左茄汁鸡扒蛋包饭,鸡扒层皮煎到劲脆身,而且当我打算帮女朋友切鸡扒既时候,发现原来餐厅已经好细心咁帮我地切好左,惊喜咖哩鸡肉薯饼、蟹肉薯饼,去过日本都知系日本周围都揾到呢类型既薯饼,呢到有啲似日本食到个啲,外皮脆卜卜,入面软淋淋,正呀不过蟹肉薯饼啲蟹肉都打到蓉晒,如果系有返一丝丝蟹肉,保留返个口感就无得弹啦virgin mojito,薄荷好新鲜,一放上枱已经闻到好香薄荷味green tea latte,只颜色好靓,睇见都开心
野食款式唔算多,不过饮品有惊喜,竟然有mocktail
green tea latte,只颜色好靓,睇见都开心