2015-09-22 3973 浏览
跟朋友又再一次 有大食大了.我们2位今次算了春夏秋冬, 朋友说非常抵食就尽管去1试试.先点了 腐竹鲩鱼汤底 (鲩鱼同汤是分开上的)鲩鱼佢先煎左,再比系放入汤,但系都几油,我地放左1件就冇放喇.个鱼唔系太好味.再点了: - 滚3分钟见到佢淋左就OK, 唔好睇去咁丑 个汤拼在一起是好夹的,记得系放落汤前就要"吉"穿喇,如果唔系D汤弹到周围都系。- 滚大约30秒-1分钟OK咖喇, 好易咬 一点都不会难咬,不要放太耐因为会韧-滚几耐都得, 当然越耐越入味吧, 弹牙, 几有咬口-滚1-2分钟,唔好太耐又唔好太快,系呢个场合食蚝当然熟D好啦-滚耐D都冇问题,豆卜系要来吸汤味的呢-冬菇其实7-8分钟都可以咖喇,见到佢林哂就已经好香冬菇味咖喇,如果闻唔到,即系唔靓-冬瓜都是吸汤味之选同白罗白一样最后食就正,但要好小心,因为冬瓜系会散哂,再耐D就会"1padpad",见到佢要散开,透明哂就好食喇.变冬瓜溶就会搞到个汤"1padpad"-我地两个都唔系太好牛肉,所以只点了2碟牛,普普通通做紧优惠$15碟-栗米最后先食
跟朋友又再一次 有大食大了.
我们2位今次算了春夏秋冬,
朋友说非常抵食就尽管去1试试.

先点了 腐竹鲩鱼汤底 (鲩鱼同汤是分开上的)
个鱼唔系太好味.
再点了:
[鱼标] - 滚3分钟见到佢淋左就OK, 唔好睇去咁丑 个汤拼在一起是好夹的,记得系放落汤前就要"吉"穿喇,如果唔系D汤弹到周围都系。
[花枝片]- 滚大约30秒-1分钟OK咖喇, 好易咬 一点都不会难咬,不要放太耐因为会韧
[芋丝]-滚几耐都得, 当然越耐越入味吧, 弹牙, 几有咬口
[桶蚝]-滚1-2分钟,唔好太耐又唔好太快,系呢个场合食蚝当然熟D好啦
[豆卜]-滚耐D都冇问题,豆卜系要来吸汤味的呢
[冬菇]-冬菇其实7-8分钟都可以咖喇,见到佢林哂就已经好香冬菇味咖喇,如果闻唔到,即系唔靓
[冬瓜]-冬瓜都是吸汤味之选同白罗白一样最后食就正,但要好小心,因为冬瓜系会散哂,再耐D就会"1padpad",见到佢要散开,透明哂就好食喇.变冬瓜溶就会搞到个汤"1padpad"
[牛肉]-我地两个都唔系太好牛肉,所以只点了2碟牛,普普通通做紧优惠$15碟
[粟米]-栗米最后先食
2015-08-31