2015-08-18 990 浏览
中午时段旺角人多唔洗我讲啦, 唔知大家会唔会留意到位于朗豪坊隔离商厦的楼上咖啡店呢佢地价钱系OK, 而质素就参差我中午约个朋友出黎打算吹水吹返一两个钟, 咁楼上cafe就一定系首选!今次黎到发觉但水准又几好啵!! 价钱around 48-50 不等,有汤有饮品 ,环境舒服同朋友吹水坐下, 系抵既!食lunch系咁上下架啦! 你想要环境清静, 黎到cafe, 你想吹到几时就几时啦!是日午餐精选有四五款拣! 而我, 一向中意牛扒, 就点左份牛扒, 我朋友就点左蘑姑饭两样都系好评既! 点菜后黎左蒜蓉多士, 同白汤- 玉米汤, 你当然唔好预小小cafe整到好似劲高级的餐厅咁啦!但算OK 架! 我中意饮白汤, 白汤口感好滑, 玉米味几浓架!至于蘑姑饭上菜时好精美, 好只窝蛋系饭面, 好正, 我朋友搅两搅, 蛋汁慢慢渗入有芝士汁的饭里哗! 正中我下怀! 好juicy 呀! 芝士味劲香!! 连埋饭真心香滑浓郁!!! 牛扒上桌! 薯菜好香, 炸得金黄色, 脆口架! 白瓜上面有少少香粉, 令到薯菜味道唔会好寡!因为有些西餐厅唔落调味粉就无咁吸引啦! 至于牛扒, 佢煎得好"稔"薄扒唔系厚扒, 咬落
佢地价钱系OK, 而质素就参差
玉米汤

哗! 正中我下怀! 好juicy 呀!
芝士味劲香!! 连埋饭真心香滑浓郁!!!

牛扒上桌! 薯菜好香, 炸得金黄色, 脆口架! 白瓜上面有少少香粉, 令到薯菜味道唔会好寡!因为有些西餐厅唔落调味粉就无咁吸引啦! 至于牛扒, 佢煎得好"稔"薄扒唔系厚扒, 咬落去肉汁几多, 唔知佢用咩方法令到牛扒好稔! 酱汁都几好味, 唔太咸架! 份量好够, 唔会太少

值得一提系我见到隔离木台份牛扒无咁大块, 餐厅都好有心咁加多块肉仔搭够!
唔会令你觉得食唔饱, 算有心

是日
我同朋友吹左两个钟水, 埋单一百蚊左右, 唔错