2016-02-05
Ac 1 饭堂比起其他两栋building,食物质素系差啲 款冇甘吸引,不过胜在价钱最平同菜式较多! 今日见到有疑似pepper lunch 既铁板饭食,价钱又唔贵($38)一于就试下。 由于是大学饭堂,加上价钱低,本来真系冇咩太大期望,只希望唔好太伏就得! 比钱后等左大约五分钟,有专人帮我地拎,服务比pepper lunch好,话哂铁板都好重下。 叫左牛肉鸡扒铁板饭(仲有烟三文鱼同海鲜简),饭量比pepper lunch 多,有粟米粒,有五片牛左右,鸡扒两三块,呢个价钱来说,份量绝对合理!饭睇落好似好湿 等左一阵都冇咩饭焦,不过食落都系正常的。 汁就得一种,有少少黑椒同蒜既味道,偏甜。似pepper lunch既 蜜糖汁。 鸡扒烧过,外皮香脆,食落冇咩雪藏味。 整体来说系似pepper lunch 既! 唔系伏 系抵食,有下次! 评分:6/10。 *顺带一提,呢度既人服务态度几好,好过茶餐厅,又贵又唔系话好食。