2023-02-05
今晚男朋友去观塘踢波,之后一齐食饭,球场则边有间小食馆,望落都好新净,决定入去试吓。亚南鸡煲我地点咗细煲,小辣,鸡煲上枱之后,侍应会帮手炒鸡,个煲即刻涌出来香喷喷既味,色香味俱全,未食已经知道会唔错。果然味道香浓,鸡皮脆,鸡肉好滑,而且都唔少,有9大件,大大嚿啖啖肉。洋葱同配菜都多,超香,d粉丝系韩式粉丝, 吸晒鸡煲嘅精华,超香超好味,贪心嘅我响度谂如果再多啲粉丝嘅话,就好啦。一人火锅呢一个系老细介绍,唔贵就试试,份量啱啱好,汤底有红萝卜,白萝卜,同粟米,汤底都几清甜。呢个一人火锅有好多款唔同嘅丸,有牛丸,墨鱼丸,鱼蛋,贡丸,龙虾丸,蟹柳,惊喜嘅系竟然有芝心牛丸。蔬菜篮有唐生菜,娃娃菜,油麦菜同埋南瓜,全部都好新鲜。肥牛肉有三大块,食肉兽男朋友表示想要多啲牛肉。但系其实𠮶餐有一个乌冬,所以佢一定够饱。如果真系唔够饱都有得最加配料,每款$12 ,好抵食。鸡扒包鸡扒包热辣辣,新鲜即叫即做,个包烘咗底,鸡扒煎得唔太油,好焦香,鸡扒Juicy,夹埋生菜,鲜甜菠萝连同千岛酱一齐食,好有满足感。呢个港式包都做得好有诚意。如果个包改用法式包,应该会再加分唔少。芒果牛奶大大杯,甜到刚好,芒果味都几香甜
亚南鸡煲
一人火锅
鸡扒包
芒果牛奶
大大杯,甜到刚好,芒果味都几香甜,唔会有好多碎冰,感觉都几香滑。
蜂蜜柚子
天气干燥,最啱饮返啲滋润饮品,呢个柚子蜜唔会沟咗好多水,真材实料,感觉滋润。