2019-11-05
呢间系千色对面街既鸡饭黎得梗系食招牌菜,所以叫咗个水门双拼鸡饭, 有炸鸡同埋海南鸡,海南鸡好滑嫩,非常入味,唔点酱汁都好够味, 亮点系佢系冇骨海南鸡,啖啖肉都几正,加十蚊可以转鸡髀肉应该再正好多,下次要试下。 第一次食炸嘅海南鸡,炸鸡一啲都唔干, 亮点系佢个酱汁酸酸甜甜几得意! 配埋个油饭真系一绝! 50蚊松啲仲有埋个汤, 自己就觉得几抵食!另外叫多咗个泰式炒通菜同芒果糯米饭做甜品, 炒通菜中规中矩, 正常泰式炒菜咁, 但胜在份量好足; 芒果糯米饭以为佢细细份, 但都几足料, 芒果超级甜,糯米饭唔会好硬, 椰汁味唔太甜我钟意。最后值得推介佢啲嘢饮, 叫咗个最正路嘅泰式奶茶, 茶味好香,完全同泰国嘅味一样, 重点系唔会太甜。呢间嘢选择都几多,多数见啲海南鸡饭舖都净系做死海南鸡, 最多就做埋猪手饭, 呢度又有沙律又有菜又有鱼又有粉面,仲要有甜品, 绝对具备回头店嘅特质, 下次要嚟试下佢啲其他嘢食睇下系咪同招牌菜一样咁得!