2017-07-02
新都会商场最好既易泊车,但以前泊左车都冇好野食,新麻蒲既开业,对我呢d 胃食大妈来说,确是好事。 我一个星期去左两次,第一次是烦忙的周六下午,竟冇人排队,超开心ar ! 我同个friend 叫左两个餐,哗 ! 加埋前菜,4个人都食唔晒。我欣赏佢既牛肋条汤,虽然在炎炎夏日,不过一d 都唔肥腻,送饭一流。隔两日ladies night , 我竟安排去食烧肉,其实系俾d 特饮所吸引。加上有生牛肉,所以让我超有动机,不过生牛肉入面既青瓜,去埋皮,会更有口感更清新。我有个fd 好想食芝士火山饭,老实说,以芝士量来计,当算不上火山la ! 薄薄一层。今次仲有叫烧肉~「牛心肉」,好似话冇咩脂肪(我当然唔信),但烧起来,唔干唔老,烧过头仍有肉汁,这对于我呢d挂住吹水唔睇火既人,当然系几好的选择。
前菜
牛肋条汤