2017-10-25
观塘工厦餐厅选择一向好飞,向来系我同朋友嘅觅食好地方,今日就随意咁入左呢间jk brother,点知非常有惊喜!!我同朋友首先选拣左野饮先,呢度嘅饮唔名都改得好有心意,好似呢杯伊甸园的禁果其实就系苹果特饮。个人觉得饮品都想当唔错,卖相够靓得黎入口有粒粒苹果肉可以咬到,但系饮到底就觉得甜左啲。朋友叫嘅呢杯系葡萄园之恋,亦即系提子味嘅沙冰。饮品卖相同样吸引,呢饮饮唔甜度啱啱好,提子味亦唔会太假,唔错~芝士果醋烤鸡亦非常出色,烤鸡黎到嘅时候店员将佢放左系烤上面,等啲芝士溶左再捞埋啲鸡食。芝士可以拉到好长,见到都觉得好吸引本身都惊芝士味嘅烤鸡会好腻,但系因为佢系配埋酸酸咪咪嘅果醋,食落口感几特别。入面除左烤鸡外仲有年糕,萝卜等配料,份量十足。胡椒蒜香一口牛可以拣自己烧或者店员帮我地烧,一开始觉得有得烧下几好玩,又可以自己控制生熟度,就谂住自己烧。但系烧烧下实在觉得太麻烦,就叫番店员帮我地烧😂佢地态度都好好。烧完后可以包生菜食,感觉都几清新。呢个工人的革命系因为见到餐牌上有推荐所以叫左,食落都几唔错。其实呢个就系沙律酱捞饮,入面有青瓜、肉松、蟹子、栗米等嘅配料,食落都几好味(其实用沙律捞嘅饭都唔
烧完后可以包生菜食,感觉都几清新。
呢个工人的革命系因为见到餐牌上有推荐所以叫左,食落都几唔错。其实呢个就系沙律酱捞饮,入面有青瓜、肉松、蟹子、栗米等嘅配料,食落都几好味(其实用沙律捞嘅饭都唔会难食)。
餐厅食物水准非常唔错,价钱又唔贵,相当抵食!!