2023-06-01 1301 浏览
晚上三人行同朋友去咗将军澳新都城食饭,听讲呢间韩国菜几抵食,于是我哋就拣咗佢。一入到门口就见到生日有优惠拣咗两份主食,一个汤,一份小食,仲有一人一杯特饮。韩国拌饭(韩式牛肉)$58韩式牛肉份量充足、搭韩式辣椒酱捞匀其他配料(包括红萝卜、青瓜,同埋豆芽),夏天食凉拌饭就啱啦!好食又消暑。朋友都话呢间最抵食。我自己就几钟意佢嘅泡菜,同埋莲藕配菜,味道唔错!系呀饮品呢我就叫咗蝶豆花特饮(冻),味道清新唔会太甜,清热一流!另外两位朋友就叫咗橙汁菠萝梳打(冻)。呢两只色够反差,打卡出色。$18 一杯海鲜煎饼 $88一开始我哋仲喺度谂,点解好似冇咗啲青葱,会唔会唔够香㗎?一啖食落去呢就发现,个煎饼可以又香嘅海鲜味,点沙律酱或者将附带嘅酱油都已经好好味。人参鸡汤 $168个鸡汤嘅份量都几多嘅,不过整体感觉佢就比较淡少少,如果呢搭配一啲重口味嘅韩国菜,可以饮呢个汤,会比较舒服嘅。鸡肉几软身,味道OK。甜辣黄金豆腐磗 $52呢个小食,真系非常需要推介新鲜出炉嘅黄金豆腐砖,外脆内软,浸上一层甜不辣酱,豆腐嘅清香味道,刚刚好同甜不辣酱巧妙咁搭配一齐。

一入到门口就见到生日有优惠

拣咗两份主食,一个汤,一份小食,仲有一人一杯特饮。

韩国拌饭(韩式牛肉)$58

韩国拌饭  (韩式牛肉)

呢两只色够反差,打卡出色
。$18 一杯
蝶豆花特饮  (冻)、橙汁菠萝梳打(冻)

海鲜煎饼 $88

海鲜煎饼

人参鸡汤 $168
人参鸡汤

甜辣黄金豆腐磗 $52
呢个小食,真系非常需要推介

甜辣黄金豆腐砖
韩国拌饭  (韩式牛肉)
蝶豆花特饮  (冻)、橙汁菠萝梳打(冻)
海鲜煎饼
甜辣黄金豆腐砖