2017-08-11
好耐冇食过韩式炸鸡,近排又系Facebook见到有推介呢间新开既NENE CHICKEN,就忍唔住黎试一试。LUNCH SET十分之抵食,我地拣果个餐系可以任食炸鸡(2款)同年糕锅,仲送一份潘多拉炸鸡,都系$138一个人,好抵!食物质数亦都非常之唔错,好正可能因为铺头系新开,加埋LUNCH SET又咁抵食,所以都比较多人,等左10分钟左右先有得入。一入到去店员就比左张纸我地填,有好多款唔同既炸鸡,我地就拣左韩式甜辣酱同蒜香酱油炸鸡(无骨)。炸鸡唔算太大旧,炸粉亦唔会好厚,鸡肉十分嫩滑,好味!韩式甜辣酱系酸酸甜甜咁,唔会太辣,几惹味;而蒜香酱油亦都有少少甜甜地,带少少蒜味咁,两款都几好食。潘多拉炸鸡其实姐系芝士炸鸡,钟意芝士既朋友唔好错过呀!食呢款炸鸡既时候有少少似食紧PIZZA既感觉,将炸鸡点落佢既芝士酱入面;成个口都系芝士味XD劲正!不过都几漏,食唔到太多。年糕锅既汤底亦都有几款选择,我地就拣左韩式咖哩味,都几香口几唔错。配料系以自助形式咁去推,选择都几多,特别钟意佢个公仔面!系辛辣面果种公仔面黎,几好食。自助区每隔一阵就会有D小食可以攞,好似我地就攞左玉子烧同薯片,味道都唔错。整体
整体而言呢间野既食物质量都相当唔错,价钱亦都比起系出面食炸鸡平好多,非常抵食,会再黎!不过个人就觉得美中不足既系个冷气唔够劲,食食下年糕锅都几热。