2016-06-23
同妈咪经过九龙城一间酒楼,估唔到从酒楼大门口望入去,发现原来开左间韩国烤肉店!见价钱几抵同埋款式都唔少,于是我地入左去试。先来前菜,简简单单,但味道相当唔错泡菜唔太辣,汤味道好香,可以暖下胃。好钟意呢度环境,光线充足得来又舒适,餐厅中间有棵树点缀,感觉有d悠闲。同妈咪一人叫一个lunch set再share食鸡扒蛋包饭唔错,鸡扒调味得刚好,入味得来唔太咸,煎得好靓,最正系d蛋炒得好香滑,加埋d饭同鸡扒一齐食真系又香又滑又惹味。另一个set就叫左烟肉卡邦尼年糕配炸物整体味道唔错,但果可以加d芝士应该更加好食,炸物系用紫菜包住韩式粉丝炸,外皮劲香口,好滋味!卡邦尼汁比想像中清左dd,好彩洋葱煮得香腍,食落清甜。 年糕食落烟韧,d烟肉香味渗左入去,整体味道好香,唔错。饮品方面,卖相同味道都好好,唔会过甜。呢度服务唔错,staff好有礼貌。lunch $38起,无加一。我地食得好满足,平均每人只系$51,相当抵食!
泡菜唔太辣,汤味道好香,可以暖下胃。 好钟意呢度环境,光线充足得来又舒适,餐厅中间有棵树点缀,感觉有d悠闲。 同妈咪一人叫一个lunch set再share食
另一个set就叫左烟肉卡邦尼年糕配炸物
整体味道唔错,但果可以加d芝士应该更加好食,炸物系用紫菜包住韩式粉丝炸,外皮劲香口,好滋味!卡邦尼汁比想像中清左dd,好彩洋葱煮得香腍,食落清甜。 年糕食落烟韧,d烟肉香味渗左入去,整体味道好香,唔错。 饮品方面,卖相同味道都好好,唔会过甜。
呢度服务唔错,staff好有礼貌。
lunch $38起,无加一。
我地食得好满足,平均每人只系$51,相当抵食!