2019-08-06
早餐最紧要系快靓正,快手当然系讲上菜时间快啦,靓同正呢,除咗要饱肚之外都要好食嘅。茶餐厅虽然地方细细,坐得比较迫,但系食物质素真系唔错嘅。我拣咗一个猪软骨汤意粉,配火腿奄列,再送埋一个热奶茶,都只系31蚊,呢个价钱嚟讲,完全系无得投诉呀。猪软骨虽然祇有两嚿,但系份量都ok,每旧大约有一只手指公咁大,最重要系d肉够林之鱼软骨仍然系咬得到好有口感,汤意粉稍为淋咗少少,不过个汤底真系好正好香,连我平时出街食粉面唔会饮汤嘅人,都饮咗一大半。奄列嚟讲啲火腿丝都好多,加埋多士,未饮晒杯奶茶已经觉得呢个set好够饱同行友人就选择咗炸猪扒,配雪菜肉丝面,个猪扒一啲都唔厚粉,质感系比较实净嘅,但食落又唔会觉得好油,紧骨嘅位置啲肉质仲好滑添,都好满意啊。样子无乜特别就唔影相啦,不过质素真系比一般连锁嘅,餐厅好,大家有机会都多啲支持下呢啲小店啦