2020-05-17
之前有朋友问我可唔可以介绍下上环既黄店?当然无问题!上星期日系上环行街,终于都食左一间好出名既饺子店— 永乐饺子店👍🏻。有次行过都几多人,几日前终于无咁多人,可以去试试!因为有两个人,所以就叫左咁多野一齐Share!饺子🥟款式都几多,我就叫左鲜肉紫菜饺,猪肉味道鲜甜,配埋椰菜、紫菜,都几有口感👍🏻!我非常钟意佢个花胶淮山猪骨汤,有猪骨既甜味,又带一点药材甘味,但一点都唔苦涩,仲要冇味精味,配埋饺子一齐食味道好夹,甘甘甜甜!猪耳味道一般,本来以为香辣猪耳系麻辣味道,但佢系好香,似落左少少麻油,虽然辣味唔突出,有少少可惜,不过岩哂我呢类唔太食辣既朋友😂。猪耳同黑木耳丝口感都系爽口,所以表现OK啦!呢间饺子店价钱合理,味道都唔错,嚟上环终于唔只系去cafe😂坐!大家仲想我介绍边一区相对比较好味既小店?不妨系下面留言话我知!