2022-07-07 39 浏览
今日嚟到北角呢间港式西餐厅~去到门口见到装修已经觉得好有特色💯有霓红灯、黑胶唱片,仲有幅北角手绘😍里面相当阔落、好多卡位,啱晒静静哋同班朋友倾计🥸餐厅CP值仲要几高🤩🤩二人餐包沙律、餐汤、甜品、锯埋扒都系$328🥳🥳真系开心欢喜jubilee😝餐汤系番茄汤,酸酸地非常开胃😋而凯撒沙律嘅鸡肉煎得几香口,唔系一般沙律嘅白烚鸡胸~仲有大量芝士粉,啱晒我呢啲芝士迷😜我哋另外加咗两款小食,特别推荐洋葱烟肉流心蛋焗啡菇😋只大啡菇好juicy,切开见到流心蛋亦整得相当唔错,非常邪恶🤓另外叫嘅高兴鸡中翼配牛油果酱忌廉系buffalo鸡翼,好浓味亦有啲辣嚟到主菜 — 澳洲肉眼扒 (10oz), 我哋叫咗七成熟,厨师煎得啱啱好,唔会过韧,食落亦好香口😚切开会见到里面好靓仔😙而咸蛋黄卡邦尼烟肉意粉就冇想像中咁惊喜,fusion配搭唔错,食到咸蛋黄味,不过可以整得再creamy啲~饮品方面有唔少选择,可以跟餐半价嗌特饮🤟🏻个人钟意士多啤梨益力多奶昔,酸酸甜甜够开胃😋最后甜品有earl grey mousse同chocolate mousse,两款个味都好出🤩

2022-07-04
  • 澳洲牛肉眼扒