2021-05-19 186 浏览
今晚放工跟同事一齐食晚餐,大家都想食中菜,所以经过呢间中菜餐厅,见到装修都几新净,都几多食客,所以就决定食呢间餐厅。店员安排左卡位比我地坐,叫左香片茶,睇完menu就点左:精选晚市孖宝:鲍汁柚皮扣玉掌、豉椒炒圣子(改蒜茸粉丝蒸圣子皇4只);圣子有手掌咁大只,圣子洗得好干净无沙,肉身爽口鲜甜味,上面舖满有很多粉丝,炒香蒜茸特别香口,爆香蒜茸加圣子一齐食非常夹。而鲍汁柚皮扣玉掌即系鹅掌,有2件都几大块的柚子皮,柚皮炆得好腍身,鹅掌约有5只,鹅掌炆到刚好,不会太腍又不会太硬,好有胶质腍腍地十分惹味,充满骨胶原,孖宝$338有二食都唔贵食物有水准。上汤杞子花胶丝浸唐生菜$98:有半透花胶丝比较有咬口,而杞子、姜片、中芹带出香味,青绿唐生菜🥬鲜甜又爽口。✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨如果大家喜爱我写既食评📝,麻烦帮帮手比个爱的鼓励❤,我会写更多丰富既食评比大家!🤤✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨

精选晚市孖宝:

✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨