2022-04-21
今日4月21日终于等到晚市放寛返堂食啦真系超开心。呢间刀削面店之前听朋友讲过好味又抵食,收工即刻同老公仔来试吓,入到去全场full晒门口重有好多人等外卖~佢刀削面分三种煮法,有凉拌同热拌捞面,另外有汤面。重有其他小食同特色饮品~枱面酸萝卜,一定要试,超好食,个种酸味唔会酸到拿喉,萝卜好爽口,餐前当小食食好开胃。花雕醉鸡,份量有成半只鸡噤多都系$50,味道超好,酒味浓得来唔苦,好入味,鸡又滑,重有只溏心蛋跟埋,呢啲价钱去边到揾呀~鱼蛋猪大肠米线,鱼蛋大大粒,超多猪大肠,汤底够清岩晒我口味~肥牛猪软骨麻辣刀削面,猪软骨整得好淋好入味,大大旧,啲软骨整到啫喱噤,出面真系好少餐厅做到,刀削面够韧劲,超有咬口,汤底系清汤上,碟𩠌先会放上麻辣汁~饮品华田脆爆,真系超级好味,甜甜的重有啲脆脆,本人觉得呢啲系小朋友饮品,但我超钟意,钟意饮甜野嘅朋友必试