2022-07-20
餐厅座落屋邨附近,喺正地铁站隔离,有两层高,环境阔落有空间感,整体好够采光度,坐得都舒服。今次去试咗个Weekend Lunch,价钱唔算贵食物好高质,佢嘅手工意粉同pizza都好出名!值得推荐!------------------------------🦪◖香草忌廉煮青口(Half)◗ $118本来谂住食少少过下口瘾,点咗半份,点知都好大份!香草忌廉汁香滑,青口肉质鲜嫩,煮得好入味。🍕◖Weekend Lunch - 辣肉肠芝士薄饼◗ $138前菜叫咗沙律+法包,沙律有芝士片同面包粒,配酸酸甜甜嘅醋都几开胃;法包可以拣跟配黑醋橄榄油/牛油。佢嘅薄饼好有惊喜,topping正常但饼底加分!佢系拿玻里薄饼,薄饼面团好soft好烟韧,食落有口感,第一次会觉得饼皮好食会食晒佢!黎到热辣辣,都几大个,芝士热溶拉丝,焗到微㶶,大力推荐!🥩◖Weekend Lunch - 特选意大利肉眼扒(8.8安士)◗ $258呢个前菜叫咗餐汤+法包,餐汤系忌廉南瓜汤,饮落creamy软滑!加咗$120叫咗五成熟嘅肉眼扒,配薯条同火箭菜。薯条幼身,好脆;肉眼扒大大块,好贴心已经预先切片,啲调味料就on side
🦪◖香草忌廉煮青口(Half)◗ $118
呢个前菜叫咗餐汤+法包,餐汤系忌廉南瓜汤,饮落creamy软滑!加咗$120叫咗五成熟嘅肉眼扒,配薯条同火箭菜。薯条幼身,好脆;肉眼扒大大块,好贴心已经预先切片,啲调味料就on side自己点,啲肉粉嫩好吸引,牛扒鲜嫩juicy,点啲盐食已经好好食!
🥤◖冻抹茶鲜奶◗ +$20
唔会有抹茶颗粒感,微甜,正正常常。
🥤◖冻水果茶◗ 跟餐
Encore指数:9/10
佢嘅Weekend Lunch真系几抵食,又有好多选择!Weekend时间去会比较多人,一家大细咁,会有少少嘈。之前试过夜晚去食dinner,气氛环境都几好,几静似西餐厅,有好多cocktail choice,可以同朋友饮返杯倾下计!