2022-11-07 165 浏览
呢间餐厅 位于闹市区近太子同深水埗交界,店内环境以木色为主调,旁边仲放置左啲小植物,由于楼底几高,有大玻璃厨窗可以望到街景,而店内仲播住英文歌,比人一种休闲放松嘅感觉。今次是第2次再来,因为被上次食过的加拿大猪鞍配蜜糖芥末籽汁所吸引,可惜今天Set lunch没有,比较可惜Set lunch 包括餐汤,主菜同饮品,主菜有意粉面类同扒类选择是日餐汤蕃茄忌廉汤卡罗来纳州烧猪仔骨 $78猪仔骨嘅肉质非常Juicy嫩滑,咬落啖啖肉,配搭烧烤酱辣辣地劲惹味红酒黑椒烤肉眼扒配薯菜(可转意粉/饭) $88肉眼排份量足够,煎到约8成,仍然腍身有肉汁,肉质鲜美而且不会太老,配入热腾腾的黑椒汁,味道恰当,黑椒汁如果可以再浓一点会更加好,薯菜仍是热腾腾和脆身,配黑椒汁很好味挪威烟三文鱼意大利粉$78烟三文鱼味道OK,意大利粉吸晒啲汁,好好味,食落好juicy。配料仲有三色椒、同菇同洋葱,再加埋黑松露点缀,好味。最可惜的是今天食不到加拿大猪鞍配蜜糖芥末籽汁,有点失望。

是日餐汤蕃茄忌廉汤

卡罗来纳州烧猪仔骨 $78

红酒黑椒烤肉眼扒配薯菜(可转意粉/饭) $88

挪威烟三文鱼意大利粉$78

最可惜的是今天食不到加拿大猪鞍配蜜糖芥末籽汁,有点失望。
2022-11-06