2021-07-01
今日去揾将军澳朋友,佢介绍左天晋汇的御名园,主打食中菜海鲜,价钱公道,又唔会好迫好嘈,味道仲要非常好,果然冇介绍错。我哋叫咗两个小菜、一条老虎斑、一个炒米粉,样样都有海鲜配料,食得咁丰富都只系六百零蚊,真系好抵食啰!餐厅其实做紧优惠,见到有好多海鲜小菜都做紧特价,下次要再嚟食过试吓其他菜先得。蜂蜜柚子明虾球:呢个虾球真系整得好出色,每粒都大大粒,而且又爽口新鲜,外边系炸到脆卜卜,配埋蜂蜜柚子汁,就唔会太过热气,仲酸酸甜甜,零舍开胃。XO酱翡翠炒黄金海螺片:呢个海螺片由于用XO酱炒,味道故知然香浓入味,海螺片够爽口,再加埋云耳、翠玉瓜等配料炒埋一碟,真系好味道,送饭一流。蒸老虎斑:呢条老虎斑只系$168,有成斤重,好大条。老虎斑非常新鲜多肉,肉质够实够弹牙,口感好好。而且酒楼用嘅蒸鱼豉油都系好味,成条鱼非常入味,食得好过瘾。海鲜家乡炒鸳鸯米:鸳鸯米原来系米粉加粉丝,炒埋一齐,师傅嘅手势好好,炒得非常干身,有蛋丝芽菜等等,但系都唔会整到个米粉出水。配料另外有虾、鱿鱼,样样都好新鲜爽口弹牙。食完仲有蛋白杏仁茶送,真系好惊喜。总括嚟讲今晚餐饭我同老友都非常满意,下次会再嚟帮衬。
食完仲有蛋白杏仁茶送,真系好惊喜。
总括嚟讲今晚餐饭我同老友都非常满意,下次会再嚟帮衬。