2020-09-09 57 浏览
罗宋汤不嬲系香港熟悉既一种西餐汤,无论系食扒餐定屋企煲都一定有机会试到。而我更系罗宋汤既爱好者,所以对佢嘅质素一定有相对既期望!今次食到呢一间简直系符合到我对佢嘅期望!❣️第一个套餐「全日自选套餐」($82)呢个套餐分左三个step,首先拣汤底,而我就拣左海派罗宋汤,上面有好多牛腩,好软滑,一啲都唔难咬,而家个汤好浓缩,睇得出落左好多配料去煮,而且件到间铺一啲都唔吝啬,比足甘多料你食。之后就拣面底,而我就拣左螺丝粉,啲粉吸晒的汁真系好正!最后就系拣小食, 我拣左香煎薄牛柳,啲牛柳虽然睇落薄,但好重牛肉味,食落口感岩岩好!❣️第二个套餐「厨师推介套餐」($88)呢个套餐一样可以拣四款唔系既汤底,值得一提既系佢有温馨提示汤底辣唔辣同除左牛之后,仲有得拣猪或者素既汤底,十分贴心!另外就系拣脆猪仔包,而我就拣左‘烧汁猪脾肉脆猪仔包’,猪仔唔会焗得太硬,脆度岩岩好,猪脾肉juicy唔会太干,整体都唔错!❣️饮品呢度除左平时常见既饮品之外,仲会见到系台式饮品店既饮品,例如四季春呢类型既茶,而我就嗌左杯芒果芦荟红茶,呢杯茶完全可以解腻同十分清新!

❣️第一个套餐「全日自选套餐」($82)

❣️第二个套餐「厨师推介套餐」($88)

❣️饮品
自选套餐