2023-03-23 34 浏览
今晚嚟到「串烧兄妹」,街坊小店,试咗好多唔同嘅烧烤🍢$100有成十串咁多🤩整体都感觉好抵食💰,性价比高🌟首先讲下啲羊肉🐑,猪腩肉🐖同五花腩片🥓串烧,味道都好香浓,质感都好好,啲调味料都好入味😋烤烟鸭胸🦆都唔差,带好浓郁嘅烟熏味,再加上少少辣椒粉,好惹味。鸡髀菇、秋葵、菠萝、烧秋刀鱼、烧白鳝同鸡皮都系好嘅小食,味道都好鲜美,特别系烧秋刀鱼,原条上,仲要长过我只手,有口感之余,揸住成条鱼嚟食都别有一番风味吖😍最后,我一定要推介蒜蓉烧即开生蚝🦪同蒜蓉烧元贝,个人觉得味道非常突出,蚝大粒而且爆满,同元贝都好新鲜,加上蒜蓉同辣椒粉突出香味同鲜味,简直系一流🤤呢度仲有自家制冷泡白桃茶,食住热辣辣嘅串烧,饮返啖冷泡茶,心理感觉都无咁热气😜总括而言,「串烧兄妹」系一个非常抵食同好嘅烧烤店,味道好,价格平价,值得一试!👍🍢题外话,如果唔够辣,仲有自助辣椒粉可以加,食得辣嘅可以试下佢地嘅魔鬼辣,够晒刺激😈👅推荐指数:

推荐指数:
2023-03-23