2019-02-04
亚女又话带我去铜锣湾食嘢,去到依间西餐厅,环境又好似几好㖞。先嚟个巴马火腿蜜瓜沙律柚醋汁,又几开胃㖞。巴马火腿好食,唔会死咸,加上油脂丰富,配上蜜瓜就正炭烧和牛配三文鱼籽未食过依种配搭,和牛肉质细嫩鹅肝油脂香到漏,加上多士脆口吸哂佢啲精华,齿颊留香法式白酒忌廉青口,忌廉奶油味香而且好滑,加咗啲酒味就唔会太腻,青口新鲜饱满我好钟意食水牛城鸡翼,辣辣地又香口,平时自己煮唔到嘅口味,特别系个个又甜又辣嘅酱汁波士顿龙虾黄金忌廉意大利饭,意大利饭嘅饭芯系精粹,加埋海鲜嘅鲜甜,好味香草露丝玛莉羊架又几好味,煎得微微香口,热辣辣咁,羊架本身够软,香草嘅味道冇喧宾夺主,烘托得啱啱好我平时都比较少会炸到嘢,酥炸软壳蟹入面嘅汁好夸张,啲肉又鲜甜,加上冬季特别肥美,仲有埋膏,正~熊本霜降牛肉油花好细致,又分布得好均衡,价格实惠最后有安格斯肉眼,五成熟啱啱好,安格斯系有名嘅牛肉,有一定嘅油花又有香浓嘅牛味,加上新鲜,系食得出嘅鲜味我地仲嗌咗嘢饮,芝士奶盖又香又浓,饮落口常香,茶底又唔涩,生果都新鲜清爽,菠萝香味好出
炭烧和牛配三文鱼籽
未食过依种配搭,和牛肉质细嫩
鹅肝油脂香到漏,加上多士脆口吸哂佢啲精华,齿颊留香
熊本霜降牛肉油花好细致,又分布得好均衡,价格实惠