2021-09-22
荃湾愉景新城新开左间韩式餐厅梨泰院,想试好耐啦,今晚见排队既人唔多就试下佢先😋讲到韩国菜最吸引既当然系炸鸡😍韩式豆酱炸鸡半份$86劲松脆,好似食紧薯片咁😆外脆内软,鸡肉仍然保持嫩滑,豆酱咸咸香香好野味。鲜人参鸡汤$88好浓郁,唔会一层油系面,人参味重,口感比较杰身我估系落左糯米,饮落去好暖身又滋补。韩式牛肉炒粉丝超级大份都系$68炸,最后多到要打包😝一碟够两个女仔食。用料十足,我觉得配料仲多过粉丝😂味道丰富又抵食,赞!吞拿鱼紫菜包饭$68,维持一贯水准,食落去仲有淡淡的芝麻香味,唔错唔错👍叫主食加$5热饮、$8冻饮、$18有杯特式饮品,老公二话不说叫左男神梳打😂😂即系覆盆子梳打🍹蓝色卖相好靓🥰味道清新甜蜜💕有少少似波子汽水,女仔会钟意饮多啲...我知啦!男神梳打紧系为女士而设🤣唔觉唔觉点左成台食物🤭但古语有云甜品系用第二个胃去消化既😂于是我地叫埋抹茶及百爵茶戚风蛋糕($32/件)因为menu望倒太吸晴啦😍💕唔系讲笑~个cream超滑溜,就好似食紧云呢拿雪糕咁,cream面仲有桂花干碎,食落去有花香味💮蛋糕好绵密,我比较喜欢抹茶口味🥰十分爱💖连老公都赞不绝口😚必食呀💁♀️