2017-07-30
塔塔子系一名伪韩妹,韩食系最爱菜式之一同一班朋友聚会,有朋友提议食韩烧仲话带我试新野!塔塔子当然话好啦!呢间南大门有韩烧亦有韩食,好多选择五花腩肥瘦分明,亦唔会太肥,份量亦非常足够,烧香左充满油香,肉质鲜嫩,包住生菜令到邪恶感减低少少啦上面系牛肉,非常新鲜,而且肉质入口即溶,唔会鞋口,份量充足,赞而韩食方面,塔塔子最钟意食泡菜煎饼,呢度嘅煎饼非常足料,有烟肉泡菜仲有辣椒,不过就略嫌煎得唔够脆,如果有少少烤焦嘅感觉就更加好啦塔塔子喺香港一直都食唔返韩国炸鸡嘅味道,估唔到呢间铺头嘅炸鸡有少少惊喜,佢嘅外层有少少似韩国嘅炸鸡,唔会太厚粉朋友拣咗呢个系西柠味,比较清新,但系就有啲似大排档嘅西柠鸡啰可能其他味道会更出众呢个只系半份炸鸡,但系份量都好多,仲有薯条炸年糕,真系好抵食下次一定会再黎
呢间南大门有韩烧亦有韩食,好多选择