2017-08-08
喺长沙湾同客开完会之后,顺便等埋家姐放工,一齐食dinner,我地去咗一间cafe,店子小小,很快就坐满客人!Menu有好多食物选择,对于有选择困难嘅我,都系选set dinner,不过set dinner都有好多款!我地拣咗一个280克美国顶级肉眼牛扒配烧汁,另一个系香脆猪手配烧汁,一齐share嚟食!set dinner有齐沙律、main、餐饮和是日甜品。$15可以转特饮,我点咗杯黑朱古力沙冰,唔会好甜,有浓浓朱古力味,啱晒我口味!沙律几新鲜,用黑醋调味够健康!美国顶级肉眼牛扒五成熟,好大块,有一点点脂坊,牛味浓啖啖肉,煎得啱啱好,唔鞋口又嫩!点烧汁好惹味!薯角好香脆!我推介香脆猪手配烧汁,外皮超级香脆,好似食薯片咁,猪手肉好嫩好稔,又唔会好咸,一试难忘!重点是价钱绝对合理!一班人gathering最啱!最后食埋是日甜品木槺蛋糕,就好满足!
set dinner有齐沙律、main、餐饮和是日甜品。
沙律几新鲜,用黑醋调味够健康!
点烧汁好惹味!
薯角好香脆!
最后食埋是日甜品木槺蛋糕,就好满足!