2019-03-24
今日试咗呢间由黄长兴主理嘅新派法国菜🇫🇷,La Mer Restaurant & Lounge餐厅嘅装修都几靓㗎,云石配金属再配丝绒,感觉几Grand👑试咗佢哋嘅lunch set,佢哋嘅lunch set已经连埋免费嘅salad bar㗎喇🥗沙律菜都几新鲜,佢哋嘅沙律醋都几特别㗎,除咗有普通嘅Caesar dressing, 仲有两款几特别嘅奇异果油醋🥝同蓝苺油醋,食落酸酸甜甜,给refreshing架👍🏻Lunch set有汤🥣,main🍝,同coffee or tea☕️main我就拣咗酿鱿鱼🦑risotto同法式烧春鸡🐓Risotto食落好creamy,好重芝士味🧀,酿鱿鱼🦑都几特别,整体来讲都系一个好浓味嘅dish,好邪恶啊🤤另外个法式烧春鸡🐓肉质好嫩滑,特别系鸡髀位置呀,鸡肉又够入味,好食😋另外值得一提嘅事,摆喺饮品☕️侧边𠮶块曲奇🍪,都好食㖞,好松化Overall嚟讲,呢度嘅lunch set,唔贵但系又高质,抵食呀👍🏻👍🏻..后面有彩蛋,食完饭去厕所🚽,竟然见到厕所入面摆咗Jo malone嘅Hand wash🤲🏻, hand cream🧴同香水,用完之后成个人都香喷喷呀😌
餐厅嘅装修都几靓㗎,云石配金属再配丝绒,感觉几Grand👑
main我就拣咗酿鱿鱼🦑risotto同法式烧春鸡🐓