2019-06-10
出开铜锣湾顺便约朋友食lunch,朋友话带我去食平靓正嘅牛扒!一出lift就系餐厅,环境轻松舒适。虽然系open kitchen,但抽风好好,一啲都唔会觉得大油烟。Set Lunch嘅主菜、沙律、汤、甜品同饮品都系分开计。可以自由配搭,弹性高,而且免收加一,值得一赞!芫茜姜甘笋忌廉汤 +$16忌廉汤质感幼滑,味道甜甜地,唔错。鸡肉沙律 +$16原本系巴马火腿沙律,转咗做鸡肉沙律。沙律新鲜,咬落爽脆,鸡肉都几滑,加埋麻酱一齐食宁舍开胃。卡邦尼扁意粉 $68热辣辣嘅意粉,一上枱就不停出烟,睇见都想食!意粉唔会好干身,仲食到洋葱嘅甜味,一啲都唔觉溜!8安士肉眼扒配薯角蔬菜 $108叫咗5成熟,面层见到有格纹,切开入面仲系粉红色,真系做到5成熟!入口有少少焦香,肉质好腍,一啲都唔韧唔鞋口,而且仲好有肉汁!咖啡 +$18朋友叫咗咖啡,好香,而且啲奶仲整暖咗,好贴心!iced mocha with ice cream $48因为唔想饮咁冻,所以叫咗走冰,而餐厅都好好愿意走冰。见到有个雪糕喺上面,好吸引呀!搞匀之后,暖暖地,有朱古力味亦有咖啡味,又唔会好甜,正!是日甜品 +$18时日甜品有tiram
芫茜姜甘笋忌廉汤 +$16
忌廉汤质感幼滑,味道甜甜地,唔错。
鸡肉沙律 +$16
卡邦尼扁意粉 $68
8安士肉眼扒配薯角蔬菜 $108
咖啡 +$18
朋友叫咗咖啡,好香,而且啲奶仲整暖咗,好贴心!
iced mocha with ice cream $48
是日甜品 +$18
时日甜品有tiramisu同法式椰奶冻配芒果汁;拣咗奶冻share。食落椰香味好重,又带芒果味,清新得嚟又唔会好甜。香滑嘅奶冻同脆卜卜嘅杏仁片一齐食,口感好丰富。
朋友真系无介绍错呀!以铜锣湾嚟讲,价钱真系一啲都唔算贵,而且食物同服务质素都有番咁上下!朋友仲话佢嘅晚餐都好食,仲约咗去另一间分店试佢嘅晚餐。