2021-05-18 240 浏览
星期一去厚福街揾食先发现咁多舖星期一休息, 最后盲选鉄火堂, 好彩都冇令人失望🤓<自选鱼生丼>自选4款$60自选5款$70非常抵食啦~ 👐🏻种类都几多, 对我黎讲唔系到到有既左口鱼同剑鱼腩都有, 即刻加哂分(私心♥️)鱼生丼有配碗味噌汤, ok既唔太咸可以饮哂成碗💁🏻‍♀️另外想叫板海胆但卖哂🥲👉🏻火炙三文鱼腩朋友都有叫但厨房上漏左, 好快补上, 冇事发生继续食饭😺三文鱼腩都肥肥地既, 有油香, 不过比较薄身加上烧过, 一夹起就碎开一折折👉🏻马刀贝真系好细旧, 不过爽脆既, 好味既, 呢个价钱👌🏻👉🏻赤虾都系好细旧😹几甜既, 但口感腍啤啤, 如果再食就未必再嗌啦😉👉🏻火炙左口鱼边我觉得佢唔系左口鱼边, 系左口鱼only, 因为佢冇乜入口即化既感觉, anyway la I love 左口鱼la👉🏻蟹膏🏅好好食!!! 味道好, 唔会得个咸字, 质地又唔会太稀, 又有啲蟹肉系入面, 可以用筷子一口饭一口蟹膏, 够𩠌一大碗白饭🍚推荐大家叫蟹膏🦀🦀👉🏻油甘鱼朋友既油甘鱼几肥美, 正常发挥, 略嫌鱼生唔系几够冻, 个人喜好啫, 觉得鱼生冻冰冰先正😂👉🏻汁烧帆立贝图片可见佢有啲营养不良

<自选鱼生丼>

👉🏻火炙三文鱼腩

👉🏻马刀贝
真系好细旧, 不过爽脆既, 好味既, 呢个价钱👌🏻

👉🏻赤虾

👉🏻火炙左口鱼边

👉🏻蟹膏🏅
推荐大家叫蟹膏🦀🦀

👉🏻油甘鱼

👉🏻汁烧帆立贝
图片可见佢有啲营养不良, 唔似汁烧应该只系加左汁系上面啫, 比较普通😉

👉🏻三文鱼籽
唔讲啦😂