究竟濑粉系边到传入嚟㗎呢?🤔成日经过呢间”江南濑粉”,一直都想试下,但次次经过嘅时候又唔想食,呢日终于想试下🤣🤣。以粉面米线舖嚟讲,佢环境算非常好,够光猛,而且都几阔落唔会背脊贴背脊。由于第一次食,所以就想试款招牌嘅大大碗鲜制濑粉($49),汤底叫咗麻辣小辣(+$2)。我同事就叫咗碗两𩠌嘅,我除咗𩠌多(有13款㖞),面底都特别多。👍🏻👍🏻👍🏻唔食得辣嘅我觉得呢个小辣汤底愈食愈辣🥵,因为佢唔系胡椒果只麻味,而系有啲辣椒🌶️皮碎,另外亦油咗少少,食到尾段我真系忍唔住要加杯冻豆浆(+$5),唔系好大杯亦无咩特别,但啱啱好解到辣。🥵🥵🥵🥵🥵讲返濑粉先,佢个份量真系好多,我最终食唔哂🙈。店员姐姐仲不断向街坊街坊介绍系手工鲜制的,可能因为手制嘅关系,所以粗幼条条不一,不过其实无乜所谓,反而仲得意,但濑粉略嫌煮得唔多淋。但佢同烧鹅濑嘅濑粉唔同🤔。佢餐牌写有成1️⃣3️⃣样𩠌,但我都无数下系咪真系样样齐🤣,每样有少少都唔错乜都食下,丸类就大路嘢啦,但凤城水饺同鱼皮饺就几好食,啲虾🦐几鲜,听闻呢两样系自制的。另外有猪润、猪肉丝、肥牛、木耳丝、豆卜等等,但生菜🥬食到尾索哂啲汤,辣到咳死我。🥵🥵🥵但佢话濑粉汤底本身已

大大碗鲜制濑粉

豆浆

佢餐牌写有成1️⃣3️⃣样𩠌,但我都无数下系咪真系样样齐🤣,每样有少少都唔错乜都食下,丸类就大路嘢啦,但凤城水饺同鱼皮饺就几好食,啲虾🦐几鲜,听闻呢两样系自制的。另外有猪润、猪肉丝、肥牛、木耳丝、豆卜等等,但生菜🥬食到尾索哂啲汤,辣到咳死我。🥵🥵🥵但佢话濑粉汤底本身已经有蛋丝又唔多觉。佢啲葱另上几好👍🏻。

我应该会再嚟食,下次食返普通叫𩠌(两𩠌都系$3x),同埋食唔辣嘅汤底🤣🤣。另外,店舖嘅姐姐普遍都好有礼貌好Nice,亦都好积极系舖外招客。抵赞👍🏻👍🏻
2019-07-02
大大碗鲜制濑粉