2019-09-16 24 浏览
午饭时间谂住落投注站买中秋金多宝, 可惜遇著装修, 惟有去附近揾下有咩好食, 行去斜对面见到间新开麻辣面店「汤火功夫」, 号称全球门店超过2700间, 咁劲梗系入去食番碗试下啦。坐低原来系自己剔落单纸, 哗…又唔系贵㖞, $37包3个𩠌, 任拣2款素食, 加1款肉食, 汤底有麻辣、蕃茄麻辣, 或者冬荫功麻辣, 再唔系麻辣捞都得! 一场黎到,支持下招牌麻辣汤底, 落完单店员回头再确认辣度, 哈哈....唔食得辣, 辣到系0!虽然好老土叫左唔要辣, 不过个汤嘅麻香味道真系好出色, 仲有好惹味嘅花生, 口感好滑带点麻; 豆卜、油麦菜, 午餐肉吸收唒汤嘅精华, 我条金舌头食完唔觉口渴, 肯定冇落味精, 赞!!!