2017-09-15 169 浏览
上星期五我地朋友打算系九龙城聚一聚,因为附近无一间餐厅可以容纳我地20人,刚好见到一间誉满点心专门店新开环境舒适地方舒适,餐厅主打绿色有唔同绿色嘅盆栽俾人感觉舒服,餐厅员工大多数年轻人所以比较有活力,点心俾人感觉旧浱传统但系呢间点心铺俾我哋感觉新鲜好奇,先讲服务佢哋唔会差过任何一间平民价餐厅,食物品质采用新鲜食材,最极力主打新疆枣皇糕,黑松露野菌水晶饺,青芥辣子母虾虾,首先讲最出色嘅新疆枣皇糕同一般出面食唔同食洛好重红枣味好有咬口唔会太甜,其次水晶饺食洛香加入唔同蔬菜,令到色彩缤纷又健康再用黑松露令到佢比人感觉好高级,食洛非常香口唔会,青芥辣子母都唔错但可能唔系个个接受到可能年轻人都比较喜欢,整体九龙城有间出色的点心铺,容纳人数又多,服务一流比起附近2间点心铺出色得多,最重要食物品质好服务好
  • 新疆枣皇糕
  • 黑松露野菌水晶饺