2021-11-30 54 浏览
今日喺旺角行街,行来行去都唔知食乜好,我谂谂下记得太子𠮶边有一间点心想食好耐,咁就行咗去,间热点点心专门店就喺地铁站侧边,但去到都几爆下,,,一坐低就问饮咩茶,,好有茶楼既感觉,,,但佢好特别,有玄米茶。我哋叫咗热点虾饺皇,蟹籽烧卖皇,鲜虾菜苗饺,沙嗲金钱肚,春风得意肠,雪山叉烧包,家乡咸水角同埋杨枝甘露糕。首先上既系热点虾饺皇,,啖啖虾肉,而且皮薄而鲜虾菜苗饺,虾肉都好大粒,正,之后就上左春风得意肠,,,呢个几特别,,,有d似个d超市卖既卷,但佢用肠粉包住,,正,沙嗲金钱肚,,,,份量比平时食开既茶楼都多小小,,,味道几好,,,咸水角刚刚炸好,,,外皮软熟,,,而个雪山叉烧包更加要趁热食,外皮松脆正,最后就食个甜品杨枝甘露糕,,不太甜,,清清地几好,,,岩哂我呢d身型既人仕,,,点心整体很不错,,而且价格唔算贵
而且价格唔算贵