2020-06-04 100 浏览
朋友去Megabox返工 反正自己无所事事 于是跟埋去观摩 顺便睇吓附近有冇好嘢食-🥤🍎🍋🍊鲜果四季春茶 ($34)之前冇饮过呢只茶 好奇之下 点咗一杯 四季春茶当中 加咗新鲜水果切片 苹果鲜橙柠檬青柠 仲有热情果 果香满溢 有乌龙茶韵味 亦带绿茶余甘 茶香醇厚-🍤马来蔗虾 ($74)系我嘅必点小食 由细食到大 有一份情意结 蔗虾只只肥大饱满 香脆外层加弹牙虾胶 美妙嘅组合 再点啲甜酸酱 醒胃又滋味 -🦞🍜龙虾喇沙 ($88)自问钟意食喇沙 但今次叫佢 完全因为𠮶只龙虾 实在太吸睛 霸占成只碗 龙虾肉结实爽口 掺掺吸收汤汁精华 非常入味 油面米粉比例刚好 碗里有大量芽菜 食面之余 芽菜亦爽口 温馨提示 要堂食呢只龙虾 就冇得兼顾仪态啦 反正外卖免加一兼打八折 大可以买外卖攞返屋企 慢慢同只龙虾拆骨 大快朵颐-🧆槟城炒贵刁 ($78)如果你自问胃口非凡 呢个贵刁一定合心合意 份量超大 多款海鲜做配料 靑口鲜虾鲜鱿 贵刁粉加葱条洋葱丝 食落嗦嗦声 正宗南洋风味-📍九龙湾宏照道38号MegaBox 11楼 Mee...lemongrass

🥤🍎🍋🍊鲜果四季春茶 ($34)

🍤马来蔗虾 ($74)

🦞🍜龙虾喇沙 ($88)

🧆槟城炒贵刁 ($78)

• 龙虾喇沙