2019-01-12 463 浏览
<慢煮工业>呢间餐厅一直被身边既友人推介,今日难得放大假,一于晚餐同朋友来试试。未进入餐厅已经见到一大班人等位,幸好有预先booking,所以好快有位了!餐厅既设计偏向欧陆风,除了圣诞装饰外,亦挂有吊灯同复古木制小装饰,感受出店主既精心布置。而餐厅服务倾向自助形式,需要自行到柜枱落单同取餐具。由于menu内每款既食物都好吸引,所以我同朋友二人一共叫左六款小食!芝士波菜焗蚝($58)朋友本身不太吃蚝,但一闻到浓浓既芝士香味,就二话不说拎起来吃,果然无令人失望,除了有芝士味外,还充满著蚝既鲜甜味,正!黑松露芝士薯条($38)薯条即叫即炸,而且份量很多,而我特别喜爱佢既黑松露酸酱,跟薯条上既芝士味非常夹,我同朋友一边倾一边食,五分钟就比我地吃清光!美国安格斯西冷牛扒($98)牛扒约六成熟,肥瘦均匀,不会过份生过份熟,肉汁非常丰富,没有太韧或油腻既感觉!炸海鲜($58)令人惊喜既小食,入面有炸鱼柳炸虾同炸鱿鱼圈,样样香脆可口,而且每样至少有二件,好岩同朋友share开心食!芝士流心蛋大啡菇($30)见到有芝士二话不说就点了,一咬开,芝士及蛋汁涌晒出来,三层不同口味融为一体,好j
芝士波菜焗蚝($58)
黑松露芝士薯条($38)
美国安格斯西冷牛扒($98)
炸海鲜($58)
芝士流心蛋大啡菇($30)
见到有芝士二话不说就点了,一咬开,芝士及蛋汁涌晒出来,三层不同口味融为一体,好juicy,令整个菇既口感更丰富!
Periperi炸鸡($68)
主要为鸡腿同鸡翼,鸡肉既肉质非常嫩,非常配合炸鸡上既蒜蓉汁!

总括来说,餐厅食物质素高,而且十分抵食,下次有机会必定试试猪仔骨同羊架

芝士波菜焗蚝
黑松露芝士薯条