2023-10-12
有日喺青衣做完野(系,我份工成日要去唔同地区😹),谂住食埋lunch 先走~ 我好少嚟青衣,只系识青衣城🤦🏻♀️ 好在有个地胆话长发广场有间新马餐厅几好食,我先有缘嚟到呢间餐厅咋😆首先装修极特别,劲colorful,有D似台湾夜市又有D似新加玻hawker centre,加埋佢既国语歌单,争D以为自己去咗旅行✈️睇返餐牌,价钱唔贵,主食都系$45-$70 价位,仲要唔收加一!闲日都见到好多学生、上班族黎食!海鲜虾粿条(叻沙汤)$63第一次食粿条,类似幼身版既河粉,但再滑好多!叻沙汤底椰奶味比较重,特别一赞既系佢既虾仲要结实爽身!岩哂我呢D虾怪🦐鲜油咖央多士 (追加价 +$18)平时都钟意食咖央多,但唔系周围都有得食,见到平平地就加咗一份!佢既咖央系偏向椰浆味,自己一个啪咗成份,准备做肥妹鬼👻冻手打柠檬蜂蜜红茶(套餐 +$10)本身好好奇咩系手打柠檬🧐 原来系帮你笃埋D柠檬,啖啖都饮到柠檬肉,好爽!最正既系佢好大杯,隔离枱叫热饮都系咁大饮, 劲抵饮 😂后记:长发广场最底系街市,不要问凭信心直行上两层就到餐厅啦😆
首先装修极特别,劲colorful,有D似台湾夜市又有D似新加玻hawker centre,加埋佢既国语歌单,争D以为自己去咗旅行✈️ 睇返餐牌,价钱唔贵,主食都系$45-$70 价位,仲要唔收加一!闲日都见到好多学生、上班族黎食!
海鲜虾粿条(叻沙汤)$63
鲜油咖央多士 (追加价 +$18)
冻手打柠檬蜂蜜红茶(套餐 +$10)