============== 𝐹𝑜𝑜𝒹 𝐿𝒾𝓈𝓉 𝒻𝑜𝓇 𝒯𝓌𝑜厨师发办 十七件寿司+一件自选寿司 x2 - $1,676 ($838/ person)【前菜】·• 鱼生沙律配慢煮八爪鱼·• 萤光鱿鱼海胆茶碗蒸【寿司十七贯 + 自选一贯】·• 白虾、石门鲷、带子、金木鲷、赤贝、深海池鱼、黑鯥、虾膏红酒渍甜虾、剥皮鱼配鱼肝、烟熏平政鱼、青柳贝、赤身、熟成五日拖罗、毛蟹海胆、鱿鱼、池鱼、𩽾康鱼肝配西瓜奈良渍【鲷鱼浓汤】【芝士味雪糕】💸 $1,843.6 (10% charge)❁⃘𖤣𖥧*゚.❁⃘𖤣𖥧*゚.❁⃘𖤣𖥧*゚.❁⃘𖤣𖥧*゚.❁⃘𖤣𖥧*゚.❁⃘𖤣𖥧*゚.❁⃘𖤣𖥧*゚.CP值高,有多款选择嘅Omakase店。午市有几款Omakase套餐选择 $400 - $1000,仲有唔少丼饭、定食,算几多元化。装修环境简简单单,相对嚟讲唔算太精致。幸运地坐左喺包厢厨师枱前面,可以睇住制作过程。厨师睇落cool cool地但相当有善,我地自己倾啲鱼嘅问题佢都会主动解答我地🤣。食物相当有水准,但系感觉有啲仓卒,冇咩时间慢慢品嗜。我地每人叫左十七贯寿司+一贯自选,食完十七件后可以拣最钟意果件食多旧。咁高水准平均一件都

【前菜】
·• 鱼生沙律配慢煮八爪鱼
·• 萤光鱿鱼海胆茶碗蒸
寿司十七贯 + 自选一贯】
【鲷鱼浓汤】
【芝士味雪糕】
💸 $1,843.6 (10% charge)

2014 浏览

我地每人叫左十七贯寿司+一贯自选,食完十七件后可以拣最钟意果件食多旧。咁高水准平均一件都系$50,非常抵食。最欣赏系佢嘅饭本身捞好豉油,同埋师傅整寿司会沾上黄姜洋去握寿司,成个设计好细致。

个人认为可以拣14+1就够了。因为佢仲有前菜、汤、甜品,绝对够食。

♡═━┈┈  鱼生沙律配慢煮八爪鱼 ✰✰✰✰
开胃前菜,沙律份量好大,鱼生新鲜,芝麻酱汁味道啱啱好。慢煮八爪鱼酸酸甜甜咁,爽口弹牙。
♡═━┈┈  萤光鱿鱼海胆茶碗蒸 ✰✰✰
萤光鱿鱼海胆茶碗蒸

用墨鱼汁蒸蛋,非常嫩滑!材料分别都好食,但摆埋一齐又唔系好夹咁😶。
♡═━┈┈  白虾 ✰✰✰
第一件比较清爽淡味,虾滑口感沾沾的。用左海盐同柚子佢调味。
♡═━┈┈  石门鲷 ✰✰
石门鲷

鱼身较淡味,上面嘅调味都盖过左佢本身个味道。口感好似食紧墨鱼咁。
♡═━┈┈  带子 ✰✰
带子大大旧,好爽口,但冇咩味,好似得海水味咁。同埋我本身唔好带子所以有啲bias ꉂ(ˊᗜˋ*)
♡═━┈┈  金木鲷 ✰✰✰
金木鲷

鱼皮用火枪烧过,充满油香。皮同鱼肉比例啱啱好,鱼肉相对实净。
♡═━┈┈  赤贝 ✰✰✰
大大只,爽口弹牙。
♡═━┈┈  深海池鱼 ✰✰✰
深海池鱼

以柚子调味嘅深海池鱼,师傅话原来深海池鱼只系个名,佢喺好浅水嘅地方生活🤣。比较之下,佢嘅池鱼同普通中价寿司舖嘅冇咩大分别。
♡═━┈┈  黑鯥 ✰✰✰✰✰
黑鯥

火灸黑鯥,好浓味油香好重!一摆入口味道已经一野散满口腔。出面比较少机会食到😋。
♡═━┈┈  虾膏红酒渍甜虾 ✰✰✰
虾膏红酒渍甜虾

非常饱满好食嘅甜虾,口感粘粘的,配上虾膏虾味浓郁🦐。
♡═━┈┈  剥皮鱼配鱼肝 ✰✰✰✰✰
剥皮鱼配鱼肝

鱼身爽口,鱼味其实唔算好重,但咬多两啖食到鱼肝就带出咸香味,齿颊留香!
♡═━┈┈  烟熏平政鱼 ✰✰✰
弹牙爽口。
♡═━┈┈  青柳贝 ✰✰✰
爽口,贝味鲜甜,贝类最钟意嘅一款~
♡═━┈┈  赤身 ✰✰✰
鱼味浓郁,味道有啲似油甘鱼。
♡═━┈┈  熟成五日拖罗 ✰✰✰✰✰
熟成五日拖罗

高质拖罗,鱼油味充斥喉咙鼻腔。熟成左五日令肉味更浓更鲜甜,而且令鱼筋软化,令肉身更软滑。
♡═━┈┈  毛蟹海胆 ✰✰✰✰
毛蟹海胆

海胆入口即溶,新鲜美味。但系同毛蟹唔太夹,其实完全食唔到蟹味,口感又唔系特别好🤔。个四星系全部俾海胆嘅~
♡═━┈┈  鱿鱼 ✰✰
味道普通。
♡═━┈┈  池鱼 ✰✰✰✰
比深海池鱼更浓味,弹牙爽口。
♡═━┈┈  𩽾康鱼肝配西瓜奈良渍 ✰✰✰
大大块鱼肝一啖食左,好奢侈 ꉂ(ˊᗜˋ*) 配上西瓜渍物,解翻鱼肝嘅腻。
2021-06-05
庆祝纪念