2019-03-08
我谂呢一间素食店,我应该已经嚟过10次以上,今次系第一次的起心肝帮佢写个食评。因为地点真系几方便,屋企人钟意食素,再加上佢质素稳定,所以已经成为我家族聚餐嘅饭堂。今次叫咗几样野,有赛螃蟹,咖喱牛腩煲,枝竹羊腩煲,一个唔知乜嘢芝士焗饭同埋黑松露秋葵炒蛋。呢间野令我觉得最神奇嘅系佢嘅分子料理,点解明明食落去同睇落去都似系一旧肉,但系其实佢又唔系一旧肉呢。每一次嚟呢间嘢食我都觉得好神奇,喺度谂究竟佢系点样炼成呢一旧肉架呢。个赛螃蟹几好食,但系好可惜因为佢嘅味道比较清淡,然后上菜嘅次序系上咗啲浓味嘅嘢先跟住先至出现呢一叠野,结果大家都唔系太食到佢乜嘢味,可惜。芝士焗饭上面有块唔知乜嘢肉,系我屋企人叫既。果旧肉咁嘅嘢甜甜地都几好食。每次埋单人头计都系几十蚊,可以食到好饱。啲嘢都几好食。如果屋企有老人家嘅话,不妨一试。