2022-05-25
(四月尾食)疫情缓和咗,就嗱嗱临约friend聚吓~ 我哋四个都系辣脚嚟嘅所以就系OpenRice search吓有咩湘菜食,就弹咗呢间出嚟,见新开张又米芝连,仲做紧$1酸菜鱼推广,立即book。我哋叫咗5个菜,全部正常辣度。-香辣脆猪手(上枱个样丑丑地,但系最好食最惹味系佢,最紧要唔油)-酸辣鸡珍(正正常常冇乜特别)-干锅田鸡(田鸡肉好嫩、好弹牙都好味)-手c包菜(油咗啲, 不过菜好爽口又够辣)-$1酸菜鱼🤣(一上枱就闻到劲香,冇因为做紧优惠而将货就价,鱼块同酸菜都唔少架,仲有跟埋少量薯粉,连埋佢个酸菜汤汁一齐食,正呀酸酸辣辣,我仲食到打c eight添😅 )埋单$48x, 五个𩠌四个人食,每人$100仲有得找,劲抵食呀!!(当然都系因为个一蚊酸菜鱼啦)佢个餐牌仲有好多唔同嘅菜式,下次要再试埋其他~ *呢变座位都几舒适,枱同枱之间都有一段距离唔会坐得好挤迫,环境又唔嘈吵,都好啱边食边倾偈。
我哋叫咗5个菜,全部正常辣度。
-酸辣鸡珍(正正常常冇乜特别)
-干锅田鸡(田鸡肉好嫩、好弹牙都好味)
-手c包菜(油咗啲, 不过菜好爽口又够辣)