2018-09-03
呢间酒店buffet最近做紧优惠,星期五六日晚折完都系三百几一个人咋,依家出面食个自助餐闲闲地都要五百几,所以呢间真系好抵地点又就脚,就系尖沙咀诺士佛台果边。上网见到九月份系做紧法泰海鲜自助餐,星期六晚行完街黎食自助餐,真系完美既周末dinner buffet既用餐时间系630-930,我地未到630就到左,餐厅经理都比我地入去坐住等。呢度环境阔落,台同台之间有d距离,仲有大落地玻璃,空间感十足。到六点半已经约有一半人入座。一开始当然食沙律先啦,佢种类都算丰富,仲有冷面食!个火腿蜜瓜系最好食既,火腿咸香味足,蜜瓜都好熟好甜估唔到呢个价钱,海鲜冷盘既选择都不少!长脚蟹好鲜甜大只,冻虾鲜甜弹牙,生蚝都算肥美仲有鱼生拣,其实食完呢d海鲜都已经值回票价生蚝虽然唔大,但系都几肥好丰富呀满足热食都有好多选择,我觉得泰式烧猪颈肉,泰式蒸鱼,焗酿蟹盖都好出色!不过我饱啦冇食太多呢个区域可以叫厨师煮海鲜冬阴功汤八点会有即整pancake,有三个味选择,呢个必食!我食左香蕉杏仁朱古力pancake,所有材料都会夹甜品虽然选择唔算非常多,但系样样都好食,都几难得仲有朱古力喷泉,啱晒小朋友呢个价钱食到酒店自助
仲有鱼生拣,其实食完呢d海鲜都已经值回票价
生蚝虽然唔大,但系都几肥
好丰富呀满足
呢个区域可以叫厨师煮海鲜冬阴功汤
呢个价钱食到酒店自助餐,真系好开心推荐
另外值得一赞系侍应好nice,收碟速度超级快,令我地有足够空间摆野食