依排日日落雨☔,落到个天都好似就快冧落黎咁济…难得太阳伯伯今日有番D心情🌞,系lunch time出黎玩下,兔小妹当然把握时间,吸收吸收日月精华~系公司食饱饱,就沿行人天桥慢慢游去金钟~ 途经东海堂,见到玻璃柜入面D cake七彩缤纷,卖相又精致,即时心心眼😍咁“贡” 左入去望两眼。其中一件青BB,圆筒型,卖相唔算突出既蛋糕,反而吸引兔小妹既眼球。睇下个名,原来叫大讷言红豆抹茶蛋糕 ($24)。抹茶㖞,点可以放过?! 😎 谂都冇谂,就买左件番公司做下午茶。看似毛巾蛋糕的外层,原来系抹茶慕丝,中间包住浓浓既抹茶酱,一切开,抹茶酱汹涌而出,流心效果相当吸睛。抹茶慕丝幼滑松软,茶味浓郁,底下既红豆清甜,味道层次分明。再点埋抹茶酱黎食,感觉就好似饮紧杯又香又浓既抹茶咁。😋😋依个大讷言红豆抹茶蛋糕,简直系抹茶控的爱物~!!😻😻

大纳言红豆抹茶蛋糕
5 分钟 (外卖自取)
大纳言红豆抹茶蛋糕
  • 大讷言红豆抹茶蛋糕