2016-01-08
今晚系朋友生日饭,几个女仔齐齐乌冬甜品齐齐享 希望寿星开开心心 <3刚走进呢间餐厅,便被单字 宏 吸引,型 友人曾吃过,才推介,店员好好SERVICE, 俾大家拣座位我们怕嘻嘻哈哈嘈到人所以靠边坐。整个餐厅阔落,光线充足,半开放式格局,是大部分THE ONE RESTAURANT特色。餐牌是纯黑衬黑,美感Meal有set dinner 仲要大部分99蚊, 可以尽享面条跟蛋糕,西茶 就讲下我食个款,LS 1 和风海鲜海藻面意粉,成场最特别嘅面,哈哈。日式餐厅嘅西式菜,沙律5错,调味嘅酸醋,开胃,吸引5食菜嘅细路。赠送嘅2件日式饭卷,不过不失,味道尚可,填饱肚 而主打嘅海藻面呢~非常美味!!!海藻磨成粉再搓入面团中,令面嘅鲜味带出,有心思又健康。店主仲设计了一系列的乌冬配搭,如果面有得外卖就仲正。 之后一聚女仔紧系会大嗌阿呢漫画个句: (我地有个甜品胃)甜品花多眼乱,拣5落手,唯有叫店员推介下~知道呢间餐厅大部分嘅甜品材料人手炮制,真系样样都想试所以拣SET款 样样都食D咁如: 京都抹茶雪糕/北海道牛奶抹茶雪糕 佢地人手加牛奶每日新鲜打成 听落都感受到放入口好浓抹茶香,甜甜
友人曾吃过,才推介,店员好好SERVICE, 俾大家拣座位
我们怕嘻嘻哈哈嘈到人所以靠边坐。整个餐厅阔落,光线充足,
半开放式格局,是大部分THE ONE RESTAURANT特色。 餐牌是纯黑衬黑,美感
赠送嘅2件日式饭卷,不过不失,味道尚可,填饱肚
店主仲设计了一系列的乌冬配搭,如果面有得外卖就仲正。
甜品花多眼乱,拣5落手,唯有叫店员推介下~
知道呢间餐厅大部分嘅甜品材料人手炮制,真系样样都想试
所以拣SET款 样样都食D咁
放入口好浓抹茶香,甜甜的
抹茶水晶糕 QQ好弹弹 软熟 淡香味 要首先吃
抹茶布甸 跟水晶糕5同系再淋D同多一重奶香 令到抹茶同牛奶撞得均匀 似LATTE
抹茶曲奇 每天新鲜焗@@ 松脆 入味
这餐厅既甜品及晚餐都出色又健康