2017-03-19
食冰喇食冰喇~超期待的说!今次试另一款抹茶冰-抹茶忌廉焦糖味 $78入面系满满既焦糖浆加一层饼干碎外面同中间系抹茶牛奶浆!抹茶浆已混入炼奶同cream!吾好自己再加炼奶喇!!!会甜死ga第一啖抹茶牛奶部分入口微甜,感觉不错,上面旧cream仲有d脆脆但系真系愈食愈甜!吾系讲笑 真系好甜好甜!要讲三次尤其最底全部都系焦糖浆虽然最尾都食晒 但老实讲句 真系甜到我有啲反胃因为自己一人食关系,真的太甜了!同朋友share会更好依款岩d中意抹茶牛奶既人,无甘苦涩,好似食紧抹茶星冰乐加cookies既感觉但抹茶浆既奶味太重n偏甜,未必满足到抹茶控而焦糖味相对更重,maybe这应该叫作焦糖口味的冰~中意焦糖既朋友可以试试 一定会爱上吾中意太甜既抹茶朋友建议可以share或者拣宇治抹茶红豆个款,虽然偏苦,但可以自己加炼奶,苦中带甘,都非常优秀依只都系大受好评之款,但可能系我自己接受吾到甘甜姐btw我依然好爱佢地既冰下次再试其他味
入面系满满既焦糖浆加一层饼干碎
因为自己一人食关系,真的太甜了!同朋友share会更好
但抹茶浆既奶味太重n偏甜,未必满足到抹茶控