2015-09-24
抺茶软心朱古力芭菲($59)最上系抺茶雪糕仲有2粒软心朱古力 仲要系苦苦的 十分满分 第二层外面系白色cream但原来中间系红豆蓉 成个甜品加晒分(本人最唔钟意食落成口Cream) 然后系粟米片沟埋红豆蓉食唔会单调 到左最下面仲以为系冰 但原来系寒天粒 咬落爽爽的 成杯野cream嘅比例好少 绝对抵食传统抹茶($19) 开始饮有D浓同苦后来加多D水冲淡左 好饮好多 苦得来回甘 其实同平时嘅绿茶冇分别只系冇奶冇糖 同埋贪玩想试下搞搞搞 仲有配埋2粒白玉 一啖茶一粒白玉会易入口 我就将用来沾白玉嘅黑糖都倒入茶到 有少少黑糖味 几特别天突士多啤梨椰奶葛粉条($39)又系贪玩之选 木盒入面已经有类似抹茶果子 要用力压(饮奶嘅力都出埋)先会出里 就咁食 又D苦 但配合左个椰奶就变得好唔同味噌猪骨牛油拉面 ($69)个汤够晒浓D肉吸晒味 但个牛油味吾够出 份量都ok 1个人岩岩好 不过菜多肉少 似食紧杂菜拉面咁 不过钟意食菜嘅本人可以接受
抺茶软心朱古力芭菲($59)
传统抹茶($19)
天突士多啤梨椰奶葛粉条($39)
味噌猪骨牛油拉面 ($69)