2016-02-27 2688 浏览
作为抹茶控既我最大既目标就系食晕全港既抹茶餐厅,但系自己食冇乜瘾 ,又试得唔多,今次特登揾埋阿姨一齐食 。一入到去真系呆左,好似入左去博物馆咁,旁有个雪柜放很多抹茶食物,旁边有一包包既茶叶供大家购买,中间有个石磨display。我地系等枱既时候已经一早睇定叫乜,叫左个京之精选,抹茶荞麦面同抹茶芭菲,京都有抹茶同培茶蛋糕各2块,好松软,有抺茶味但不算浓,我觉得培茶比抹茶更好食。抹茶芭菲真的很出色,雪糕很重抹茶味,但唔会觉得苦。对比之下,抹茶荞麦面则比较清淡,食落第一口有少少与众不同既感觉,但再食就唔太出,清清地都几好食既。每人食左不足2百大元,食抺茶既餐厅其实都差不多,但感觉上佢专业得多,我绝对会再encore!!
抹茶芭菲
京之精选