2017-05-23
这里简直是抹茶控的国度 今日第一次黎食发现原来午餐咁抵食尖沙咀区包甜品红茶都系99蚊和风海鲜海藻意粉 $99太好食了 系我食过最幼既意粉佢地所有面类包括乌冬、意粉、拉面制作过程都加入海藻!增加纤维超健康系得佢地先有依只面咋 加入海藻既意粉超香!而且好弹牙 感觉好特别跟餐仲有沙律同加州卷2件 仲要有蛋卷一件!可以拣抹茶蛋卷喔太太太抵食了我仲点左个清淡又不失美味既海藻乌冬酱油海藻乌冬面 $99乌冬版同样加入海藻 食落口感烟韧 酱油味系较淡口味 钟意浓味啲可以拣味噌汤底叉烧都好软滑虽然样子真的很像荞麦面 但它是海藻面!一样包甜品饮品喔烤鸡水耕菜沙律 $85原来不是烤鸡 是煎的 薄薄的鸡扒 肉质非常嫩滑 鸡油流在沙律菜中 令其更香更美味!酱汁拣左柚子味 非常清新!南瓜甜糯的味道在口中散发!正呀 但只有几粒哈哈到了甜品环节我呢个抹茶控一个人吃四份甜品没问题><! 觉得自己太幸福了抹茶软雪糕芭菲 $88抹茶味比奶味浓 超软滑!但就溶得较快 上面有块薄煎饼 牛油味重红豆粒甜度吾重 抹茶啫喱苦中带甘白玉烟韧而且都有好多粒下面原来吾系粟米片!系杏仁脆饼!好好好脆 浸左雪糕都咁脆最底仲有原
发现原来午餐咁抵食
尖沙咀区包甜品红茶都系99蚊
和风海鲜海藻意粉
太好食了 系我食过最幼既意粉
佢地所有面类包括乌冬、意粉、拉面
制作过程都加入海藻!增加纤维超健康
仲要有蛋卷一件!可以拣抹茶蛋卷喔
太太太抵食了
我仲点左个清淡又不失美味既海藻乌冬
酱油海藻乌冬面
酱油海藻乌冬面 $99
乌冬版同样加入海藻 食落口感烟韧
叉烧都好软滑
虽然样子真的很像荞麦面 但它是海藻面!
一样包甜品饮品喔
抹茶味比奶味浓 超软滑!但就溶得较快
上面有块薄煎饼 牛油味重
红豆粒甜度吾重 抹茶啫喱苦中带甘
白玉烟韧而且都有好多粒
下面原来吾系粟米片!系杏仁脆饼!
好好好脆 浸左雪糕都咁脆
最底仲有原味蛋卷 被抹茶浸过另有一番风味
两件蛋卷系跟餐送的喔
京都宇治抹茶蛋糕 北海道牛奶抹茶雪糕 抹茶水晶糕 抹茶布甸 抹茶曲奇
一次过满足我所有愿望!
抹茶甜品Set B
抹茶蛋卷
浓厚带甘 甜度吾高!两款海绵蛋糕非常湿润绵密
抹茶蛋糕蛋香茶香同样出色
抹茶忌廉软滑且香浓 系带回甘呀
吾会好甜溜 抹茶香气不停再口中徘徊果然名不虚传
芝麻味蛋卷也不赖呀芝麻cream系重点 特浓芝麻味 又软滑
不过我觉得蛋糕方面可以再松软啲><
两款都值得一试!
由于全部抹茶类甜品都吾会好甜 而系苦中带甘 所以一次过食左咁多款都吾会话好腻不过我真的吃太饱了
最后饮杯宇治抹茶奶 $40 今次抹茶控激安大满足!
宇治抹茶奶